"Missing operating system"

Εχω ενα laptop Fulitsu amilo notebook Pi3560 και μερικες φορες στην εκκινηση μου βγαζει ενα μηνυμα "missing operating system".Το προβλημα "εξαφανιζεται" ειτε με πολλαπλα restart ειτε αν ανοιξω τον υπολογιστη μετα απο ωρες. Απο χτες ομως το κανει επιμονα κ δεν επανερχεται! Τι να κανω;
Το μήνυμα αυτό εμφανίζεται σε περίπτωση που ο υπολογιστής δε μπορεί να βρει κάποιο μέσο (σκληρό δίσκο κυρίως) που να περιέχει λειτουργικό σύστημα. Αν τοποθετείτε κάποιο usb drive ή εξωτερικό δίσκο, αφαιρέστε το και φροντίστε όταν ανοίγετε το laptop να μην είναι συνδεδεμένο. Έχει αναφερθεί πως η παρουσία εξωτερικού μέσου αποθήκευσης  μπορεί να μπερδεύει τα windows 7 και να δίνουν προτεραιότητα σε αυτό (το οποίο δεν περιέχει κάποιο λειτουργικό). Παρόλα αυτά, ο ακανόνιστος τρόπος με τον οποίο εμφανίζεται το πρόβλημα, υποδεικνύει πως ίσως υπάρχει βλάβη στο hardware του laptop σας. Καλό θα ήταν να κάνετε έλεγχο σφαλμάτων στο δίσκο (error-checking) καθώς είναι πιθανό να δημιουργείται πρόβλημα στο σύστημα αρχείων των windows. Επίσης, μπορείτε να τρέξετε το διαγνωστικό πρόγραμμα της Fujitsu που υπάρχει εγκατεστημένο στο laptop σας (Start – Programs – Fujitsu – System Diagnostics) και να δείτε αν θα σας βγάλει κάποιο σφάλμα.

Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στο blog μας έχουν καθαρά συμβουλευτικό χαρακτήρα. Σε περίπτωση πρόκλησης βλαβών σε συσκευές ή δεδομένα την αποκλειστική ευθύνη έχουν οι αναγνώστες μας. Αν έχετε οποιαδήποτε διαφωνία με κάποιο άρθρο, σας παροτρύνουμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.