Εξοικονόμηση χώρου στο σκληρό δίσκο

Πως μπορω να εξοικονομησω χωρο στο σκληρο δισκο;Τα windows μου βγαζουν μια ειδοποιηση σε καθημερινη βαση πλεον!Πως μπορω να σβησω «αχρηστα» ή «ξεχασμενα» αρχεια χωρις φυσικα να τα ψαξω ενα-ενα;
Το πρώτο πράγμα που ξεχνούν οι περισσότεροι χρήστες να κάνουν, για να κερδίσουν χώρο στο δίσκο είναι…
να αδειάζουν τον κάδο ανακύκλωσης (recycle bin)! Όταν διαγράφουμε ένα αρχείο, απλά το μετακινούμε στον κάδο, οπότε ο χώρος στο δίσκο δεν αλλάζει. Φυσικά είναι πολύ χρήσιμο να μπορούμε να επαναφέρουμε ένα αρχείο που σβήσαμε, αλλά μετά από καιρό αν δεν αδειάσουμε τον κάδο, μαζεύονται πολλά άχρηστα αρχεία που πιάνουν χώρο.
Πέρα από τον κάδο ανακύκλωσης βέβαια για να κερδίσετε χώρο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο των windows:
Start (εναρξη) > All Programs (Προγράμματα) > Accessories (Βοηθήματα) > System Tools (Εργαλεία συστήματος) > Disk Cleanup (εκκαθάριση δίσκου)
Στο παράθυρο που ανοίγει σας δίνει μια λίστα από τις ενέργειες που θέλετε να κάνει το πρόγραμμα, όπως η συμπίεση παλιών αρχείων και η διαγραφή προσωρινών αρχείων, δείχνοντας σας δίπλα πόσο χώρο θα κερδίσετε από τη καθεμία.
Επίσης, αναζητήστε τον φάκελο μέσα στον οποίο κατεβάζετε αρχεία από το Ιντερνετ, γιατί μπορεί να έχετε ξεχασμένα αρκετά downloads που δε χρειάζεστε. Αν δεν χρησιμοποιείτε Internet Explorer, διαγράψτε τα προσωρινά αρχεία του browser σας, μιας και αυτά δε διαγράφονται στην εκκαθάριση δίσκου.
Αν εξακολουθεί να υπάρχει λίγος ελεύθερος χώρος, τότε πρέπει να απεγκαταστήσετε κάποια προγράμματα που δε χρειάζεστε από τον Πίνακα ελέγχου (Control Panel) > κλασσική προβολή > προσθαφαίρεση προγραμμάτων

Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στο blog μας έχουν καθαρά συμβουλευτικό χαρακτήρα. Σε περίπτωση πρόκλησης βλαβών σε συσκευές ή δεδομένα την αποκλειστική ευθύνη έχουν οι αναγνώστες μας. Αν έχετε οποιαδήποτε διαφωνία με κάποιο άρθρο, σας παροτρύνουμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.