Μετατροπή αρχείου word σε pdf

Πως μπορω να μετατρεψω ένα έγγραφο του word σε μορφή pdf?

Καταρχήν είναι καλή τακτική τα αρχεία κειμένου που ανταλλάσουμε μεταξύ μας μέσω του ιντερνετ να είναι σε μορφή pdf. Είναι ένας τύπος αρχείου «φορητός» δηλαδή μπορούμε να το ανοίξουμε χωρίς προβλήματα συμβατότητας μέσα από διάφορα λειτουργικά και με δωρεάν προγράμματα, αντίθετα από τα αρχεία word (.doc και .docx). Επίσης, είναι σίγουρα πιο ευπαρουσίαστα τα έγγραφα σε pdf. Ένας πάρα πολύ σύντομος τρόπος για να μετατρέψετε ένα αρχείο doc/docx σε pdf χωρίς να εγκαταστήσετε κανένα πρόγραμμα είναι ...

να επισκεφθείτε τη σελίδα  http://www.doc2pdf.net/ . Κάτω αριστερά σας εμφανίζει φόρμα στην οποία βρίσκετε που είναι το αρχείο word στον υπολογιστή σας, το ανεβάζετε και μετά αυτόματα η σελίδα σας επιστρέφει για download το αρχείο σε pdf!

Αν θέλετε να μετατρέψετε μεγαλύτερα αρχεία ή κάνετε συχνά αποθήκευση σε pdf, τότε μπορείτε να κατεβάσετε την επέκταση της Microsoft για το office 2007, που σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε Αποθήκευση ως PDF. Επίσης, ένα καλό δωρεάν προγραμματάκι είναι το PrimoPDF, το οποίο εγκαθίστανται σαν εικονικός εκτυπωτής στον υπολογιστή σας. Όταν θέλετε να μετατρέψετε ένα αρχειό του word σε pdf, απλά κάνετε εκτύπωση και επιλέγετε σαν εκτυπωτή τον PrimoPDF.

Για να διαβάσετε τα αρχεία pdf απλά χρειάζεστε το δωρεάν Adobe Reader. Ένα εναλλακτικό πολύ καλό και πιο «ελαφρύ» πρόγραμμα που ανοίγει pdf είναι το Foxit Reader.

Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στο blog μας έχουν καθαρά συμβουλευτικό χαρακτήρα. Σε περίπτωση πρόκλησης βλαβών σε συσκευές ή δεδομένα την αποκλειστική ευθύνη έχουν οι αναγνώστες μας. Αν έχετε οποιαδήποτε διαφωνία με κάποιο άρθρο, σας παροτρύνουμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.