Πώς να μικρύνετε πολλές φωτο μαζί (για να τις ανεβάσετε στο facebook κλπ)

Σε πολλές περιπτώσεις θέλουμε να μειώσουμε τις διαστάσεις μιας φωτογραφίας πριν την ανεβάσουμε στο internet, γιατί μπορεί να πιάνει πολύ χώρο στη σελίδα μας, να αργεί να ανέβει, κλπ. Συγκεκριμένα στο facebook, το μέγιστο μέγεθος που έχουν οι φωτογραφίες που ανεβάζουμε είναι 720x540. Οι φωτογραφικές μηχανές αποτυπώνουν σε πολύ μεγαλύτερη ανάλυση. Έτσι, όταν ανεβάζουμε φωτογραφίες από μηχανή, περιμένουμε αρκετή ώρα για να ανέβουν και  να αλλάξει αυτόματα το μέγεθος τους από το facebook. Είναι πιο πρακτικό να μικρύνουμε τις φωτογραφίες από τον υπολογιστή μας (ειδικά αν έχουμε να ανεβάσουμε πολλές) και στη συνέχεια να τις ανεβάζουμε πιο γρήγορα γλυτώνοντας χρόνο.



Ένα μικρό, εύχρηστο και δωρεάν πρόγραμμα που σας προτείνουμε για να αλλάζετε τις διαστάσεις σε πολλές φωτογραφίες μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ:

http://www.rw-designer.com/NT/5.0/PhotoResize400.exe

Η χρήση του είναι πολύ απλή. Απλά τοποθετείστε το αρχείο που θα κατεβάσετε στην επιφάνεια εργασίας (ή οπου αλλού θέλετε). Επιλέξτε τις φωτογραφίες που θέλετε και «σύρετε» τις όλες μαζί πάνω στο αρχείο. Το πρόγραμμα θα τρέξει αυτόματα και μόλις τελειώσει θα δημιουργηθούν αντίγραφα των φωτογραφιών που επιλέξατε, στο επιθυμητό μέγεθος, μέσα στον ίδιο φάκελο με τις αρχικές φωτογραφίες. Για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος σχετικά με το μέγεθος, την ποιότητα, κλπ των φωτογραφιών, απλά μετονομάζετε το όνομα του αρχείου του προγράμματος σύμφωνα με τις οδηγίες (renaming wizard):
http://www.rw-designer.com/picture-resize

Για το facebook σας προτείνουμε την εξής μετονομασία του αρχείου:
PhotoResizeW715G.exe
(αν δεν φαίνεται η κατάληξη ".exe" στο αρχείο που κατεβάσατε μην την προσθέσετε)

Αν εχετε φωτογραφίες που δεν είναι στις ίδιες αναλογίες (κάποιες είναι τραβηγμένες με τη μηχανή όρθια, κλπ) μετονομάστε το αρχέιο ως εξής:
PhotoResize520G.exe 

Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στο blog μας έχουν καθαρά συμβουλευτικό χαρακτήρα. Σε περίπτωση πρόκλησης βλαβών σε συσκευές ή δεδομένα την αποκλειστική ευθύνη έχουν οι αναγνώστες μας. Αν έχετε οποιαδήποτε διαφωνία με κάποιο άρθρο, σας παροτρύνουμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.