IPhone3GS - IOS4 Software Update

Απο σημερα ειναι διαθεσιμο στο Apple Store το νεο λειτουργικο για το iPhone.
Διαθετω ενα iPhone-3GS και σκεφτομαι αν αξιζει να προβω σε αυτη την αναβαθμιση.
Ειναι ασφαλης; Ειναι δωρεαν; Τα νεα features ειναι συμβατα με το 3GS;
Το νέο λειτουργικό μπορεί να εγκατασταθεί δωρεάν για το iPhone 3G, 3Gs και φυσικά για το καινούριο 4G. Η διαδικασία εγκατάστασης είναι πολύ απλή (μέσω του iTunes) και μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα. Πάντως, μην περιμένετε να δείτε τρομερές αλλαγές με το καινούριο λειτουργικό. Οι αλλαγές που θα διαπιστώσετε γρήγορα είναι ...

η προσθήκη wallpaper πίσω απο τα βασικά εικονίδια και κάποιες άλλες "πινελιές" στα γραφικά. Επίσης, η κάμερα πλέον διαθέτει zoom. Φυσικά το zoom είναι ψηφιακό, οπότε η ποιότητα της εικόνας δεν είναι καλή κατά την μεγέθυνση. Στις καινούριες δυνατότητες περιλαμβάνεται και το multitasking, δηλαδή η ταυτόχρονη εκτέλεση πολλών εφαρμογών. Ουσιαστικά δεν προκείται ακριβώς για ταυτόχρονη εκτέλεση (κάτι τέτοιο θα "γονάτιζε" το iPhone και τη μπαταρία) αλλά για ένα είδος αποθήκευσης της ακριβούς κατάστασης που βρισκόταν μια εφαρμογή όταν την κλείσαμε. Έτσι, καθώς μεταφερόμαστε μεταξύ των εφαρμογών, έχουμε την εντύπωση πως οι άλλες εφαρμογές εκτελούνται στο παρασκήνιο. Αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη μόνο για εφαρμογές που έχουν αναπτυχθεί για το iOS 4.

Όταν δοκιμάσαμε πάντως το iOS 4, είχαμε την αίσθηση οτι είναι πιο γρήγορο και ανταποκρίνεται ακόμη καλύτερα από την προηγούμενη του έκδοση. Την ίδια αίσθηση μας ανέφεραν οτι είχαν και άλλοι.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τις νέες δυνατότητες του καινούριο λειτουργικου στο:
http://www.apple.com/iphone/softwareupdate/

Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στο blog μας έχουν καθαρά συμβουλευτικό χαρακτήρα. Σε περίπτωση πρόκλησης βλαβών σε συσκευές ή δεδομένα την αποκλειστική ευθύνη έχουν οι αναγνώστες μας. Αν έχετε οποιαδήποτε διαφωνία με κάποιο άρθρο, σας παροτρύνουμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.